Continu op hoog niveau produceren!

Continu op hoog niveau produceren!

dinsdag 4 oktober 2016

ESP 201, Eindhoven (Bekijk in Google Maps)

Continu op hoog niveau produceren!

dinsdag 4 oktober 2016

ESP 201, Eindhoven (Bekijk in Google Maps)

 

Continu op hoog niveau produceren!

Dormac CNC Solutions en IBS Precision Engineering organiseren op 4 oktober aanstaande een half daags seminar over procesmonitoring bij 5-assige bewerkingscentra. Productiemanagers die optimaal en continu inzicht willen hebben in de prestaties en kwaliteit die de machines leveren, krijgen hier antwoord op de vraag hoe ze 24/7 op een hoog niveau, dus zonder afwijkingen in de productgeometrie en oppervlakte nauwkeurigheid kunnen produceren.

In high-end industrieën zoals aviation en medical, wordt steeds vaker certificering van zowel materiaal, productie als het proces gevraagd. IBS Precision Engineering heeft hiervoor een Rotary Inspector ontwikkeld, bestaande uit sensorbased meetkoppen die zowel in spindel als tafel worden gemonteerd. Het systeem meet zowel de Q-waarde (geometrische nauwkeurigheid) als de P-waarde (oppervlakte nauwkeurigheid) en genereert daarmee een complete trendanalyse van de machine en het proces. Eventuele afwijkingen kunnen worden gecompenseerd, waarmee de Rotary Inspector tegemoet komt aan de wensen van de high-end maakindustrie om 24/7 op een continu hoog kwaliteitsniveau te kunnen produceren.
De Rotary Inspector is tot nu toe het enige systeem dat zowel in de X-,Y- als Z- en alle rotatie assen geheel volgens ISO meet, en is daarmee een unieke tool op de markt.

IBS Precision Engineering zal de Rotary Tool demonstreren op een Litz-LU800 5-assig bewerkingscentrum, een zware 19 tons gantry type machine, met een draaitafel van 800 mm ø, tafelbelasting 1 ton, voorzien van warmte compensatie, dubbele torque motoren, enz. Daarmee is dit Litz bewerkingscentrum bijzonder geschikt voor high-end productie doeleinden. Dormac CNC Solutions die het machineprogramma van Litz sinds begin dit jaar in Nederland vertegenwoordigd, wil met dit programma haar doelgroep verder uitbouwen.

Naast specialisten van Dormac zullen ook de Hoffmann groep (tooling), ATS EdgeIT (Edgecam Software) en Dormatec (nevelfiltratie, hogedruk koeling) tijdens het seminar aanwezig zijn.

Schrijf u hier in

Geef in de email aan of u voor de ochtend of middag sessie wenst te komen.

Ochtendsessie:    10.00 uur
Middagsessie: 15.00 uur

 Calendar Icon