Verspanen 2020

Verspanen 2020

dinsdag 24 januari 2017

TechniekHuys, Veldhoven, De Run 4250 (Bekijk in Google Maps)

Verspanen 2020

dinsdag 24 januari 2017

TechniekHuys, Veldhoven, De Run 4250 (Bekijk in Google Maps)

 

Een gezonde toekomst met de Schijf van 5!

Verspanen 2020 beleeft op 24 januari 2017 haar tweede editie. Opnieuw zal de toekomst van verspanen onder de loep worden genomen. Met 2020 als stip aan de horizon wordt gekeken naar de trends en ontwikkelingen.

Nieuw dit jaar zijn onder meer een Verspanen-Café en diverse thematafels.
  • Zal het in 2020 mogelijk zijn om enkelstuks te produceren tegen een prijs die nu alleen nog voor massaproductie mogelijk is?
  • Is het hebben van een visie en doelstelling voor 2020 een garantie tot succes?

Een keur aan sprekers zal tijdens Verspanen 2020 de ingrediënten aanbieden die noodzakelijk zijn voor een gezonde toekomst, ondersteund door concrete stappen die voor verspaners van belang zijn om hun doelstellingen waar te kunnen maken. Een centrale rol is daarbij weggelegd voor de Schijf van 5: Machine, Gereedschap, Opspanning, Programmering en Koelsmeermiddelen - criteria voor een perfect product.

Software en machines

Verspaners hebben in de huidige dynamische markt tal van vragen. Investeer ik in nieuwe machines, in software of in beide? Hoe kom ik tot een optimaal investeringsplan? Verspanen 2020 wil hierop antwoorden geven. “We gaan dieper in op de automatiseringsvraag die voor het realiseren van continuïteit vereist is, de ontwikkelingen in opspantechnieken en hoe het productieproces soms met minimale middelen kan worden verbeterd”, zegt Karin Mous, namens Mikrocentrum organisator van het evenement. “Dat is zomaar een aantal onderwerpen dat aan bod zal komen. Zoals men van ons gewend is, zullen we de onderwerpen waar mogelijk vanuit de praktijk aan bod laten komen door toonaangevende verspaners.”

Verspanen-Café

Nieuw dit jaar is het Verspanen-Café waar diverse gasten onder bezielende leiding met elkaar in gesprek zullen gaan over actuele thema’s. Deze gasten, afkomstig uit het bedrijfsleven en universiteit/hogeschool, zullen uitgebreid ingaan op de Schijf van 5.

Ook staan weer diverse kennissessies op het programma. Met als doel de deelnemers aan het denken te zetten en te inspireren. De thema’s zijn van technische, organisatorische en procesmatige aard, maar altijd gericht op een gezonde toekomst voor de verspanende industrie. Daarnaast kan men dwalen tussen thematafels, waar een groot aantal bedrijven hun visie ten aanzien van specifieke thema’s uiteen zet.

Aanmelden kan via deze link.

 Calendar Icon