2018 R1 CAD CAM release 2018 R1 CAD CAM release 2018 R1 CAD CAM release 2018 R1 CAD CAM release 2018 R1 CAD CAM release 2018 R1 CAD CAM release 2018 R1 CAD CAM release 2018 R1 CAD CAM release 2018 R1 CAD CAM release 2018 R1 CAD CAM release 2018 R1 CAD CAM release 2018 R1 CAD CAM release

Edgecam 2018 R1

De grootste wijzigingen in de 2018R1 release van Edgecam, omvatten tijdbesparende updates voor voorbewerk cycli voor het frezen, draaien en millturn-machining en het voorkomen van onnodig regenereren van gereedschapsbanen.


Regenereren                

Als een gebruiker een wijziging doet aan een bestaande instructie zal Edgecam 2018R1 niet automatisch de overige bewerkingen gaan regenereren. Wanneer een gereedschap wordt gewijzigd en de wijziging geen invloed heeft op de geometrie van de frees, zoals koeling, gereedschap nummer, kleur etc. zal er ook geen regenereren plaatsvinden.


Verbeterd voorfrezen

Twee nieuwe functionaliteiten verbeteren de voorfrees cycli voor frezen, draaien en millturn-machining.

De functie ‘detecteer ondersnijdend ruwdeel’ zorgt ervoor dat er geen luchtsnedes gemaakt worden wanneer er onder het ruwdeel geen materiaal staat (bijvoorbeeld bij een buisvormig ruwdeel). Deze nieuwe functie kan in sommige gevallen de cyclustijd halveren.

De waveform strategie heeft nu ook de mogelijkheid om de radius op te geven bij het helicodaal inlopen, hiermee is meer invloed uit te oefenen op de vorm van de inloop en kan er naar grotere dieptes gewerkt worden.

Automatische botsingdetectie is toegevoegd aan de voordraai cyclus om botsingen met de klauwplaat te voorkomen.


Kanonboren / Diepgatboren

Bij de huidige boorcyclus is een nieuwe optie toegevoegd voor diepgatboren / kanonboren, hiermee krijgen we invloed op de aanloop, de inloop en de terugloop. Instellingen die opgegeven kunnen worden zijn koeling, snelheden en spilrichting, dit is heel belangrijk als er speciale gereedschappen worden gebruikt voor diepgatboren.


Contourfrezen met nieuwe opties

De contourfrees cyclus, gebruikt in zowel frezen als draaien, heeft nu twee nieuwe functionaliteiten. Er is een ‘veersnede’ optie toegevoegd, dit betekend dat eventuele buiging van het gereedschap opgelost kan worden door een opschoon passage te laten lopen op dezelfde maat als de originele laatste snede, dit worden ook wel veersneden genoemd.

De nieuwe functie ‘pas voeding aan op bogen’ corrigeert de snelheid in het hart van het gereedschap bij radii intern en extern. De snelheden op het contactpunt van de frees met het materiaal worden hiermee constant gehouden.


JT Open bestanden

JT-Open (.jt) worden nu ook binnen Edgecam ondersteund, dit zijn lichtgewicht bestanden. Deze bestanden zullen waarschijnlijk in populariteit toenemen en steeds meer edgecam gebruikers zullen hiermee gaan werken.


Vero Inspect

‘Vero Inspect’ is aanzienlijk verbeterd, er zijn veel nieuwe functies toegevoegd aan de software.

Er is grote voortgang geboekt rondom de postprocessoren en de NC output, het is nu onder andere mogelijk om Fanuc Macro’s te ondersteunen

Gebruikers hebben nu volledige controle over de inspect feature, toleranties en eigenschappen kunnen volledig aangepast worden.


Cyclus dialoogvensters

Edgecam 2018 gaat verder met het updaten van de dialoogvensters met afbeeldingen en aanvullende informatie, deze versie zijn ‘B-as contouren’ draaien en de ‘3 -> 5 assig’ cyclus bijgewerkt, dit maakt het gebruik makkelijker voor zowel ervaren als beginnende gebruikers.


Verbeterde gebruikerservaring

2018 R1 heeft een aantal ‘gebruikerservaring’ verbeteringen, één daarvan is de verbeterde weergave van het nulpunt, deze is nu in de zelfde stijl als het assenkruis links onderin. Het nulpunt is nu beter zichtbaar, het vlak onder het nulpunt geeft nu ook direct het type aan (standaard, spanlocatie en machine nulpunt).


B-as contouren (draaien)

De B-as contouren cyclus heeft nu de mogelijkheid om de hoekstap op te geven, hiermee kan de nauwkeurigheid van de cyclus verder verbeterd worden. 

 

Vorige | Volgende