Edgecam & SpaceClaim gebruiker: Keijzer CADCAM programmeringen en diensten

Gydo Keijzer kwam in 2012 van de Leidse instrumentmakers school (LIS) en is daarna begonnen als CNC verspaner / programmeur voor zowel frezen als draaien. Al op de LIS werkte Gydo met Edgecam voor het aansturen van CNC frees machines. Bij zijn toenmalige werkgever waren de werkzaamheden erg variërend, echter de ambitie van Gydo was om zich totaal te richten op het aansturen van draai en frees machines middels CAM programmeren. Na twee jaar heeft Gydo de knoop doorgehakt en is hij voor zichzelf begonnen. Eind 2014 is hij het bedrijf Keijzer CADCAM programmeringen en diensten (KCCPD) gestart.

Een belangrijke keuze voor het starten van zijn bedrijf is de keuze voor het CADCAM systeem. In zijn oriëntatieperiode kwam Gydo op de Metavak in Gorinchem in contact met ATS EdgeIT. Na het zien van alle nieuwe mogelijkheden binnen Edgecam en de mogelijkheden binnen ATS EdgeIT was een keuze snel gemaakt. Zijn voorliefde voor en de kennis van de software waren doorslaggevend om de Edgecam software te gaan gebruiken voor zijn werkzaamheden. Tevens belangrijk is het grote aantal Edgecam gebruikers in de Benelux. Daarbij was belangrijk een helpdesk waarop teruggevallen kan worden. Omdat KCCPD ook werkt voor klanten zonder Edgecam (of CAM) is het voor Gydo enorm belangrijk dat iedere postprocessor altijd voorhanden is. ATS EdgeIT stelt Gydo in de gelegenheid om voor iedere machine de juiste nc code te kunnen genereren. Naast het genereren van de juiste nc code is het enorm van belang dat er een goede machine simulatie is. Zo kan op voorhand gezien worden of een product past, of er botsingen zijn, of de machine binnen de limieten blijft etc.

Doordat Gydo direct het complete systeem heeft aangeschaft is zijn klanten bereik vanaf dag één erg groot. Het eerste project was direct een project van 6 maanden bij een bestaande Edgecam gebruiker. Het totale project was direct volledig 5-assig simultaan. Tevens heeft Gydo diverse projecten gedaan waarbij hij middels wavemilling de cyclustijden van bestaand programmeerwerk drastisch gereduceerd heeft. Niet alleen de producten kwamen sneller van de machine maar de standtijden van de gereeschappen werden veel beter.

De werkzaamheden van KCCPD zijn onder andere:

  • CADCAM programmeren bij ondercapaciteit
  • CADCAM programmeren wanneer de software niet aanwezig is. (denk aan simultaan programmeren)
  • Ondersteuning tijdens en buiten kantooruren
  • Voor niet Edgecam gebruikers cyclustijden reduceren middels Wavemilling

Klantcommentaar

 

“Edgecam is uiterst flexibel om onderdelen precies zo geprogrammeerd te krijgen zoals de klant wenst”


Gydo Keijzer
Keijzer CADCAM programmeringen en diensten
Website: http://kccpd.nl/

 

Vorige | Volgende